Kryddbakad guldbrax

Kryddbakad guldbrax
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kryddbakad guldbrax

15 ingredienser

30 m

Kryddbakad guldbrax med rött basmatiris och krispig lök blir en värmande och god huvudrätt att njuta av i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk korianderfrö
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g smör
  • 2 gula lökar, skivad
  • 200 ml yoghurt
  • 1 tsk färsk ingefära, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad
  • 1 tsk färsk gurkmeja, hackad
  • 4 guldbraxfilé

Servering

  • basmatiris (rött)
  • korianderblad
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Rosta kryddorna hela i en stekpanna tills de börjar få lite färg. Mortla sedan kryddorna till en rubb.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillaga löken i smöret tills den är helt gyllene. Lyft sedan ur löken och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt de mortlade kryddorna i smöret. Häll även i yoghurt och låt det koka ihop med ingefära, vitlök och gurkmeja i ca 5 minuter.
  5. Värm ugnen till 150 grader.
  6. Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Baka i ugnen i ca 8 minuter tills fisken är helt klar.

Servering

  1. Ta ut ugnsformen och toppa med den krispiga löken.
  2. Servera fisken med rött basmatiris samt korianderblad och strimlad salladslök.