Kryddbakad guldbrax
Kryddbakad guldbrax
15 ingredienser
30 m
Kryddbakad guldbrax med rött basmatiris och krispig lök blir en värmande och god huvudrätt att njuta av i helgen.
Ingredienser
- 1 tsk kummin
- 2 msk korianderfrö
- 2 msk vallmofrö
- 2 msk sesamfrön
- 1 tsk chilipulver
- 100 g smör
- 2 gula lökar, skivad
- 200 ml yoghurt
- 1 tsk färsk ingefära, hackad
- 1 tsk vitlök, hackad
- 1 tsk färsk gurkmeja, hackad
- 4 guldbraxfilé
Servering
- basmatiris (rött)
- korianderblad
- 1 salladslök
Gör så här
- Rosta kryddorna hela i en stekpanna tills de börjar få lite färg. Mortla sedan kryddorna till en rubb.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillaga löken i smöret tills den är helt gyllene. Lyft sedan ur löken och lägg åt sidan.
- Tillsätt de mortlade kryddorna i smöret. Häll även i yoghurt och låt det koka ihop med ingefära, vitlök och gurkmeja i ca 5 minuter.
- Värm ugnen till 150 grader.
- Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Baka i ugnen i ca 8 minuter tills fisken är helt klar.
Servering
- Ta ut ugnsformen och toppa med den krispiga löken.
- Servera fisken med rött basmatiris samt korianderblad och strimlad salladslök.