Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

40 m
8
Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök
Foto: Sandra Mastio
40 m
8

Du behöver

  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g smör
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen i rejält salt vatten tills den är mjuk.
  2. Häll av potatisen och lägg dem i en ugnsfast form, krossa dem med en slev eller om de är kalla, din hand.
  3. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda runt.
  4. Rosta i ugn på 225 grader tills potatisen är väldigt krispiga och frasiga, ca 25 min, rör om då och då.
  5. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola, finhacka under tiden ansjovisen och örterna. Vispa sedan ner dem i smöret som du häller över potatisen när de är klara i ugnen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept