Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

14 röster
40 m
8
Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök
Foto: Sandra Mastio

Att krossa potatis och sen ugnsrosta den är helt fantastiskt gott. Här toppar Sandra potatis med brynt smör med ansjovis och örter, vilket gör det hela ännu godare!

Visa mer
40 m
8
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g smör
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen i rejält salt vatten tills den är mjuk.
  2. Häll av potatisen och lägg dem i en ugnsfast form, krossa dem med en slev eller om de är kalla, din hand.
  3. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda runt.
  4. Rosta i ugn på 225 grader tills potatisen är väldigt krispiga och frasiga, ca 25 min, rör om då och då.
  5. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola, finhacka under tiden ansjovisen och örterna. Vispa sedan ner dem i smöret som du häller över potatisen när de är klara i ugnen.
15 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept