Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

POPULÄRT
Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

8 ingredienser

40 m

Att krossa potatis och sen ugnsrosta den är helt fantastiskt gott. Här toppar Sandra potatis med brynt smör med ansjovis och örter, vilket gör det hela ännu godare!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g smör
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka potatisen i rejält salt vatten tills den är mjuk.
  2. Häll av potatisen och lägg dem i en ugnsfast form, krossa dem med en slev eller om de är kalla, din hand.
  3. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda runt.
  4. Rosta i ugn på 225 grader tills potatisen är väldigt krispiga och frasiga, ca 25 min, rör om då och då.
  5. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola, finhacka under tiden ansjovisen och örterna. Vispa sedan ner dem i smöret som du häller över potatisen när de är klara i ugnen.