Kronhjortstartar med dressing
Kronhjortstartar med dressing
17 ingredienser
1 h 15 m
Tartar på kronhjort med en dressing på ramslök och pepparrot toppat med kaviar är både lyxigt och välsmakande.
Ingredienser
Kronhjortstartar
- 600 g hjortfilé (kronhjort)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 enbär
- 1 skiva rågbröd
- neutral olja
- salt
- peppar
Dressing
- 50 g ramslök
- 2,5 dl neutral olja
- salt
- 3 dl grädde
- 1-3 msk färsk pepparrot, finriven
Servering
- kaviar
- spenat
- krasse
- ev ätbara blommor
Gör så här
Kronhjortstartar
- Torrosta timjan, fänkålsfrön och enbär i en stekpanna på hög värme i 3 minuter. Mortla sedan till ett pulver.
- Sota hjortfilé med en gasbrännare eller i en het stekpanna med lite olja tills filén har fått en sotad yta, ta genast bort från värmen.
- Smula rågbrödet och stek på medelhög värme i olja i ca fem minuter, häll av på hushållspapper.
- Tärna ner hjortfilén i småkuber och blanda ihop med rågbrödet samt några matskedar neutral olja.
- Smaka av tartaren med kryddblandningen, salt och peppar.
Dressing
- Mixa ramslök tillsammans med olja i fem minuter.
- Sila oljan sedan genom en finmaskig sil och smaka av med salt.
- Häll grädden i en skål och riv ner pepparroten, låt stå i 30 minuter.
- Smaka av med salt och eventuellt mer pepparrot.
Servering
- Lägg ut lika delar av tartaren på fyra tallrikar.
- Häll pepparrotsgrädden runt om och skeda några matskedar av oljan på grädden.
- Toppa tartaren med kaviar, spenat, krasse och ätbara blommor.