Marinera kycklingbitarna med fint plockad krondill.
Låt kycklingen marinera i några timmar.
Västeråsgurka
Hyvla västeråsgurkan fint samt skal och tärna gurkan.
Blanda ihop vinäger, socker, vatten och vitpeppar. Slå sedan lagen över gurkbitarna, rör runt och låt marinera.
Potatissallad
Borsta potatisen och koka den med lite dillstjälkar.
Skölj spenaten och skär salladslöken fint.
Krossa potatisen.
Fräs spenaten och salladslöken hastigt i en panna. Vänd sedan ner gurkan.
Fördela spenaten, salladslöken och gurka över potatisen och garnera med krondill.
Kyckling forts.
Smörstek kycklingen samt salta och peppra. Låt kycklingen få färg och stek sakta i 6-8 minuter.
Tomatvinägrett
Tärna tomaterna och blanda med lite skuren salladslök, plockad krondill, olivolja, finrivet citronskal och saften från en halv citron. Smaka av med salt och vitpeppar.
Kantareller
Smörstek kantarellerna, smaka av med salt och vitpeppar.
Servering
Blanda yoghurt med majonnäs och servera det till den smörstekta kycklingen.
Häll även på det lätt brynta smöret från pannan och kantarellerna.