Kronärtskocks-crème brûlée

Kronärtskocks-crème brûlée
Foto: Frida Edlund

Kronärtskocks-crème brûlée

4

8 ingredienser

45 m

En riktigt len crème brûlée på kronärtskockor med ett gyllene täcke av parmesanost är en lyxig rätt som är enkel att laga.

Vinter_hos_wood_bokomslag

Receptet är ur boken Vinter hos Wood av Sofia Wood, Norstedts.

Ingredienser

portioner4
  • 1 burk kronärtskocka, marinerade i olja [290 g]
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 citron, zest och saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 140 grader.
  2. Häll av och mixa kronärtskockorna till en grov puré. Häll i äggulor, grädde, 1 dl parmesan, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll blandningen i fyra små ugnsfasta portionsformar och fördela 2 msk parmesan ovanpå. Baka i mitten av ugnen tills de stelnat, ca 25–30 minuter.
  4. Avsluta med att bränna av parmesantäcket med grillfunktionen under de sista sekunderna så att det blir krispigt. Låt svalna något före servering.
TIPS!
Vinter_hos_wood_bokomslag

Receptet är ur boken "Vinter hos Wood"