Kronärtskockor med caesardipp
Kronärtskockor med caesardipp
12 ingredienser
30 m
Kronärtskockor med caesardipp är en härlig rätt att servera som del av en buffé eller som förrätt.
Ingredienser
Kronärtskockor
- 4 kronärtskockor (färska)
- 2 citroner, delade
Caesardipp
- 1 klyfta vitlök, fint riven
- 1 ägg
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 citron, zest och saft
- 4 sardellfiléer
- 1 tsk kapris
- 1,5 dl parmesanost, finriven
- 2 dl neutral olja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Kronärtskockor
- Trimma kronärtskockorna genom att knäcka av stjälkarna och skära av de yttersta grova bladen.
- Koka i en stor kastrull med välsaltat vatten och citronhalvor. Koka under lock i ca 40 minuter. De yttersta bladen ska lossna enkelt.
Caesardipp
- Hälla alla ingredienser i en mixerkanna.
- Kör med mixerstaven på högsta hastighet samtidigt som du sakta lyfter staven. Dippen ska bli tjock och krämig.
- Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Servera kronärtskockorna tillsammans med caesardippen att doppa bladen i.