Kronärtskockor med caesardipp

Sofa Wood profilbild
Elsa Billgren

Kronärtskockor med caesardipp

Av: Sofia Wood, Elsa Billgren

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

30 m

Kronärtskockor med caesardipp är en härlig rätt att servera som del av en buffé eller som förrätt.

Ingredienser

portioner

Kronärtskockor

  • 4 kronärtskockor (färska)
  • 2 citroner, delade

Caesardipp

  • 1 klyfta vitlök, fint riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 4 sardellfiléer
  • 1 tsk kapris
  • 1,5 dl parmesanost, finriven
  • 2 dl neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Kronärtskockor

  1. Trimma kronärtskockorna genom att knäcka av stjälkarna och skära av de yttersta grova bladen.
  2. Koka i en stor kastrull med välsaltat vatten och citronhalvor. Koka under lock i ca 40 minuter. De yttersta bladen ska lossna enkelt.

Caesardipp

  1. Hälla alla ingredienser i en mixerkanna.
  2. Kör med mixerstaven på högsta
 hastighet samtidigt som du sakta lyfter staven. Dippen ska bli tjock och krämig.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera kronärtskockorna tillsammans med caesardippen att doppa bladen i.