Krocketer på Karljohansvamp

krocketer på Karljohansvamp
Foto: Tv4
Johan Backéus
Johan Backéus

Krocketer på Karljohansvamp

10 ingredienser

Härligt krispiga krocketer på Karljohansvamp som är friterade med panko.

Ingredienser

  • 400 g karljohansvamp
  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 500 g mjölk
  • salt
  • rödpepappar
  • olja, att fritera i
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd

Gör så här

  1. Hacka svampen i små bitar och stek den i lite matolja.
  2. Smält smör och tillsätt mjölet och låt det stekas ur och bli tjockt innan du tillsätter mjölken. Var noga med att vispa hela tiden så att den inte bränner i botten.
  3. Häll i den stekta svampen och skrapa ur allt som finns i stekpannan. Smaka av med salt och peppar och fortsätt att koka bechamelen. Den skall vara supertjock när den är klar. Häll sedan upp den i en form och låt den svalna i kylskåp.
  4. Tag upp en bit utav bechamellen med en sked och rulla den först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Vid servering så friteras dem på 180C tills gyllene.