Krokett på svamp
Krokett på svamp
10 ingredienser
1 h
Krokett på svamp är en festlig rätt att servera på julens bufféer.
Se Birgit Malmcrona laga receptet

Ingredienser
Krokett
- 1 l mjölk
- 50 g svamp, torkad
- 100 g smör
- 1 krm salt
- 0,5 krm muskot
- 80 g vetemjöl
- olja, till fritering
Panering
- vetemjöl
- pankoströbröd
- ägg
Gör så här
- Värm mjölken med svampen i en kastrull (krossa eller mixa gärna svampen).
- Smält smöret och tillsätt salt, muskotnöt och mjölet. Arbeta ihop.
- Tillsätt den varma mjölken med svampen medans du vispar hela tiden, jobba in mjölken tills du får en homogen deg som släpper från kastrullens sidor.
- Ös över degen i en plåt och täck med plast tätt mot degen, kyl.
- Förbered en bytta med mjöl, en med uppvispat ägg och en med panko inför fritering.
- Med hjälpa av två skedar formar du kroketterna till små patroner. Dubbelpanera dem, först i mjöl, sen ägg och slutligen i panko.
- Fritera vid servering i 190-gradig olja tills de får fin brun yta.