Couscoussallad med frukt och skinka

Couscoussallad, picknick och picknickmat
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Couscoussallad med frukt och skinka

10 ingredienser

Här är det pumpafröoljan som sätter smaken. Pumpafröolja har verkligen en egen smak. Du hittar den i lite större livsmedelsbutiker. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Se fler recept från

Familjens stora sunda kokbok

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk margarin, flytande (här ska det vara margarin)
  • 1 galiamelon ca 600 g (eller liknande)
  • 2 nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • 50 salladsblad
  • 150-200 g kallrökt skinka
  • pumpakärnor
  • 2-3 msk pumpafröolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen.
  2. Tillsätt så mycket salt som det står på paketet och tillsätt couscousen.
  3. Låt den dra i 10 minuter under lock.
  4. Rör ner margarinet.
  5. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och låt den svalna något.
  6. Skär melonen i tärningar eller gör kulor med ett kuljärn.
  7. Skär nektarinen i tunna klyftor.
  8. Halvera jordgubbarna.
  9. Lägg frukten och salladsbladen ovanpå couscousen.
  10. Vik ihop skinkan till rosor och lägg dem ovanpå.
  11. Strö på pumpafrön och ringla över pumpafröolja.