Couscoussallad med frukt och skinka

Couscoussallad, picknick och picknickmat
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Couscoussallad med frukt och skinka

Av: Kristina Eriksson

Från: Familjens stora sunda kokbok

10 ingredienser

Här är det pumpafröoljan som sätter smaken. Pumpafröolja har verkligen en egen smak. Du hittar den i lite större livsmedelsbutiker. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Se fler recept från

Familjens stora sunda kokbok

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk margarin, flytande (här ska det vara margarin)
  • 1 galiamelon ca 600 g (eller liknande)
  • 2 nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • 50 salladsblad
  • 150-200 g kallrökt skinka
  • pumpakärnor
  • 2-3 msk pumpafröolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen.
  2. Tillsätt så mycket salt som det står på paketet och tillsätt couscousen.
  3. Låt den dra i 10 minuter under lock.
  4. Rör ner margarinet.
  5. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och låt den svalna något.
  6. Skär melonen i tärningar eller gör kulor med ett kuljärn.
  7. Skär nektarinen i tunna klyftor.
  8. Halvera jordgubbarna.
  9. Lägg frukten och salladsbladen ovanpå couscousen.
  10. Vik ihop skinkan till rosor och lägg dem ovanpå.
  11. Strö på pumpafrön och ringla över pumpafröolja.