Gratinerad sillmacka
Gratinerad sillmacka
9 ingredienser
Det här receptet verkar kanske knasigt men det är bara så gott! Jag blev serverad gratinerad sillmacka på Sillens dag i Simrishamn häromåret, det här är min variant. En riktig omega-3-macka. /Kristina Eriksson
Ingredienser
- 4 ägg
- 4 skivor formfranska, gärna nyckelhålsmärkt
- bordsmargarin, gärna nyckelhålsmärkt
- 16 bitar löksill
- 2 ägg (små)
- 1 dl majonnäs
- salt
- svartpeppar
- dill, att garnera med (eller gräslök)
Gör så här
- Koka 4 ägg i 7 minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå. Lägg på avrunnen löksill. Skilj gulan från vitan. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra.
- Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar ca 5 minuter. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.