Krispigt fläsk i hoisinsås
Krispigt fläsk i hoisinsås
17 ingredienser
35 m
Friterad fläskkarré med hoisindressing, förvälld sallad med ingefära och salladslök samt kokt ris.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
ris
- 4 dl jasminris
- ca 7 dl vatten
- 1 msk rostade sesamfrön
Fläskkarré
- 800 g fläskkarré
- 1 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
- 2 dl matolja
dressing
- 1 dl hoisinsås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk vatten
sallad
- 1 isbergssallad
- 1 msk soja
- 1 knippe salladslök
- 1 ingefära, liten bit, finstrimlad
Servering
- röd shisokrasse
- rostade sesamfrön
Gör så här
- Koka riset till servering.
- Skiva och strimla fläskkarrén i tunna bitar, mjöla sedan in den strimlade karrén i maizena eller potatismjöl.
- Skaka av överblivet mjöl och stek i en het stekpanna tillsammans med cirka 2 dl matolja, ca 5-6 min, gör det i omgångar och ha inte för mycket kött i pannan samtidigt. Oljan bör hålla en temperatur på 150-160 grader, använd en termometer om du har möjlighet.
- Låt köttet rinna av och lägg sedan i en bunke.
- Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön och krasse.
- Koka upp 1 liter vatten. Dela isbergssalladen och lägg ner i det kokande vattnet i ungefär 30 sekunder. Ta upp och drizzla på soja och sesamolja.
- Stek ingefära och salladslök och servera med salladen.