Krispig vitlökspotatis

Markiz Talhaoui

Krispig vitlökspotatis

7 ingredienser

1 h

Vad slår väl riktigt krispig vitlökspotatis som tillbehör till middagen? Den här versionen måste du testa, den kan snabbt bli en ny favorit!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 vitlök, hel och oskalad
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 150 g smör
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200–225 grader.
  2. Koka potatisen i 15 minuter i saltat vatten.
  3. Skala av det mesta av det yttersta skalet på vitlöken. Skär sedan av toppen på vitlöken.
  4. Lägg vitlöken i en ugnsform och ringla över olivolja samt salta och peppar. Rosta vitlöken i 35 minuter.
  5. Ta ut vitlöken och låt svalna något innan du pressar ut vitlöken och mosar innanmätet.
  6. Smält smör och tillsätt olja, vitlöksmoset och den kokta potatisen. Stek i ca 4 minuter.
  7. Lägg den kokta potatisen på en plåt. Tryck till potatisarna med ett glas så att de krossas (de ska vara tunna).
  8. Pensla potatisen med det smälta vitlökssmöret.
  9. Baka potatisen mitt i ugnen ca 20–30 minuter. De ska bli riktigt krispiga.