Krispig vitlökspotatis
Krispig vitlökspotatis
7 ingredienser
1 h
Vad slår väl riktigt krispig vitlökspotatis som tillbehör till middagen? Den här versionen måste du testa, den kan snabbt bli en ny favorit!
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 1 vitlök, hel och oskalad
- 1 tsk olivolja
- salt
- peppar
- 150 g smör
- 2 msk olja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200–225 grader.
- Koka potatisen i 15 minuter i saltat vatten.
- Skala av det mesta av det yttersta skalet på vitlöken. Skär sedan av toppen på vitlöken.
- Lägg vitlöken i en ugnsform och ringla över olivolja samt salta och peppar. Rosta vitlöken i 35 minuter.
- Ta ut vitlöken och låt svalna något innan du pressar ut vitlöken och mosar innanmätet.
- Smält smör och tillsätt olja, vitlöksmoset och den kokta potatisen. Stek i ca 4 minuter.
- Lägg den kokta potatisen på en plåt. Tryck till potatisarna med ett glas så att de krossas (de ska vara tunna).
- Pensla potatisen med det smälta vitlökssmöret.
- Baka potatisen mitt i ugnen ca 20–30 minuter. De ska bli riktigt krispiga.