Krispig potatis med löjrom

Emma Shields - KK 2019

Krispig potatis med löjrom

Av: Emma Shields

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 min

Krispig potatis med löjrom, smetana, rödlök och gräslök är ett perfekt snacks till nyår.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Potatiskaka

  • 4 mjöliga potatisar
  • 100 g smör, smält
  • salt

Topping

  • 50 g smetana
  • 50 g löjrom
  • 1 rödlök (liten)
  • 2 msk gräslök, skuren
  • citronskal

Gör så här

Håll skärmen tänd

Potatiskaka

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
  2. Riv potatisen fint och blanda den med smält smör och salt.
  3. Tryck ner blandningen i formen och låt den sätta sig över natten.
  4. Skär kakan i portionsbitar och stek bitarna krispiga runt om i klarat smör.

Servering

  1. Toppa potatiskakorna med smetana, löjrom, rödlök, gräslök och zitronzest.