Krispig julskinka med tartarsås
Krispig julskinka med tartarsås
16 ingredienser
15 m
Har du testat att fritera julskinka? Den här krispiga julskinkan med tartarsås kan blir en ny favorit till julbordet!
Ingredienser
Julskinka
- 800 g julskinka
- 0,5 dl dijonsenap
- 2 msk färsk kruspersilja, hackad
- 1 dl majsstärkelse
- 3 äggvitor, lätt uppvispade
- 3 dl pankoströbröd
- 3 msk vatten
- 2 l neutral olja (till fritering, helst friteringsolja men rapsolja funkar fint)
Tartarsås
- 3 dl majonnäs
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 msk dijonsenap
- 5 cornichons, finhackade
- 2 msk kapris, finhackad
- 2 msk färsk kruspersilja, grovhackad
- 1 msk dill, grovhackad
- salt
Gör så här
Julskinka
- Blanda dijonsenap och persilja. Pensla det runt om bitarna av julskinka.
- Vänd först bitarna i majsstärkelse, sedan äggvita och sist i pankoströbröd. Upprepa en gång till med bara äggvitan utrörd med 3 msk vatten och pankoströbröd för dubbelpanering. Ställ i kylen fram till servering.
- Fritera skinkbitarna krispiga i 180-gradig olja precis innan servering.
- Ät med händerna och dippa i tartarsås.
Tartarsås
- Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.