Krispig julskinka med tartarsås

Krispig julskinka med tartarsås
Foto: Roland Persson
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Krispig julskinka med tartarsås

16 ingredienser

15 m

Har du testat att fritera julskinka? Den här krispiga julskinkan med tartarsås kan blir en ny favorit till julbordet!

Ingredienser

portioner

Julskinka

  • 800 g julskinka
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 2 msk färsk kruspersilja, hackad
  • 1 dl majsstärkelse
  • 3 äggvitor, lätt uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • 3 msk vatten
  • 2 l neutral olja (till fritering, helst friteringsolja men rapsolja funkar fint)

Tartarsås

  • 3 dl majonnäs
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 cornichons, finhackade
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk färsk kruspersilja, grovhackad
  • 1 msk dill, grovhackad
  • salt

Gör så här

Julskinka

  1. Blanda dijonsenap och persilja. Pensla det runt om bitarna av julskinka.
  2. Vänd först bitarna i majsstärkelse, sedan äggvita och sist i pankoströbröd. Upprepa en gång till med bara äggvitan utrörd med 3 msk vatten och pankoströbröd för dubbelpanering. Ställ i kylen fram till servering.
  3. Fritera skinkbitarna krispiga i 180-gradig olja precis innan servering.
  4. Ät med händerna och dippa i tartarsås.

Tartarsås

  1. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.