• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter

Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter
Foto: Philadelphia
Philadelphia logga NY
Philadelphia logga NY

Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter

3 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Vegetarisk och len soppa på rostade rotfrukter och Philadelphia. Toppa med krispiga krutonger, cashewnötter och gärna en klick Philadelphia.

Tips! Det går bra att byta rotfrukterna till de du tycker bäst om eller det som finns hemma. Det går även utmärkt att använda ugnsrostade rotfrukter som har blivit över får gårdagens middag. Tack vare Philadelphia är det enkelt att ta tillvara på matrester och andra matvaror du har hemma.

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g morot
  • 100 g sötpotatis
  • 100 g palsternacka
  • 1,2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g Philadelphia Original

Topping

  • 20 krutonger (eller kex, t ex Ritz)
  • 50 g cashewnötter

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och örter och ringla över olivolja. Ugnsrosta rotfrukterna i mitten av ugnen på 225 grader tills de blivit mjuka, ca 20 minuter.
  2. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Lägg i de ugnsrostade grönsakerna i buljongen och mixa med en mixerstav. Lägg i en stor klick Philadelphia och fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.
  3. Smaka av soppan med salt och peppar och servera med topping samt en klick Philadelphia.