I samarbete med Philadelphia

Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter

19 röster
30 m
4
Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter
Foto: Philadelphia

Vegetarisk och len soppa på rostade rotfrukter och Philadelphia. Toppa med krispiga krutonger, cashewnötter och gärna en klick Philadelphia.

Tips! Det går bra att byta rotfrukterna till de du tycker bäst om eller det som finns hemma. Det går även utmärkt att använda ugnsrostade rotfrukter som har blivit över får gårdagens middag. Tack vare Philadelphia är det enkelt att ta tillvara på matrester och andra matvaror du har hemma.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g morot
  • 100 g sötpotatis
  • 100 g palsternacka
  • 1,2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g Philadelphia Original

Topping

  • 20 krutonger (eller kex, t ex Ritz)
  • 50 g cashewnötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och örter och ringla över olivolja. Ugnsrosta rotfrukterna i mitten av ugnen på 225 grader tills de blivit mjuka, ca 20 minuter.
  2. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Lägg i de ugnsrostade grönsakerna i buljongen och mixa med en mixerstav. Lägg i en stor klick Philadelphia och fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.
  3. Smaka av soppan med salt och peppar och servera med topping samt en klick Philadelphia.
14 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...