Krämig wasabisill

Krämig wasabisill

8 ingredienser

10 min

Varför inte testa en sill med asiatisk touch på julbordet i år? Här har vi gjort en krämig variant med härligt sting från wasabi och ingefära samt fin fräschör från limeskal. Med färdig inläggningssill är det klart på 5 minuter!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond
ToT produktbild grönsaksfond

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond

Höjer smaken på dina grönsaksgrytor, stuvningar, ratatouille och olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 430 g 5-minuterssill (1 förpackning)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk wasabipasta
  • 0,5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
  • 1 knippe gräslök
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 0,5 msk ingefära, färsk riven

Gör så här

  1. Vispa samman crème fraiche, gräddfil, wasabi, fond, gräslök, lime och ingefära.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Låt sillen rinna av, skär den i fina bitar och blanda ner den i såsen.
TIPS!
Fler tips
Juliga kycklingköttbullar Touch of taste

Fler tips

Här hittar du fler goda recept

Läs mer