Krämig viltpanna med kantareller

Krämig viltpanna med kantareller

17 ingredienser

30 min

Denna krämiga gryta med viltskav vill du inte missa. Den perfekta rätten till vardags, helg och lika gott i matlådan!

Tips från Melleruds!
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g viltskav (tex ren eller älg)
  • smör, att steka i
  • 2 schalottenlökar, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 dl Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk viltfond (koncentrerad)
  • 2 msk gelé
  • 1 lagerblad
  • 2 msk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 l kantareller
  • 1 dl lingon

Servering

  • färsk persilja (eller timjan)
  • potatismos

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och kantareller och ställ åt sidan.
  2. Bryn köttet i smör i omgångar i en panna. Salta och peppra och lägg över i en gryta tillsammans med löken och kantarellerna.
  3. Häll i öl, vatten, grädde, fond, lagerblad, gelé och soja i grytan och låt puttra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner lingon och låt puttra 5 minuter till.
  5. Dekorera med färsk persilja eller timjan. Servera med potatismos.
TIPS!
Fler goda tips!
fisktacos med romsås, fänkål och avokado

Fler goda tips!

Här hittar du fler smarriga recept som passar perfekt ihop med Melleruds Alkoholfria Pilsner.

Läs mer