Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap
Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap
17 ingredienser
30 min
En gryta med mycket smak av det jag gillar bäst - dragon, soltorkade tomater och dijonsenap. /Jessica
Ingredienser
- 1 kg potatis (gärna rödskalig)
- olivolja
- salt
- 600 g quornbitar
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 2 msk rapsolja, att steka i
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 4 msk torkad dragon
- 2 msk grönsaksfond
- 2 msk dijonsenap
- 8 soltorkade tomater, klippta i bitar
Till servering
- salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva potatisen i 0,5 cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta potatisen. Ringla över olivolja. Baka i ca 25 minuter.
- Salta och peppra quorn. Stek quorn i rapsolja. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter.
- Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter.
- Servera med potatisen och gärna en sallad.