Krämig svamppasta med tryffelolja
Krämig svamppasta med tryffelolja
12 ingredienser
30 min
Isabella bjuder på en riktigt krämig pasta med parmesanost och tryffelolja. Hon gör den på riktigt italienskt vis utan grädde. En perfekt lyxig vardagsmiddag eller helgmiddag.
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 100 g kantareller
- 100 g karljohansvamp
- 100 g svartkål
- 2 msk olivolja
- parmesanost (lagrad, efter smak)
- 1 dl mascarpone
- 0,5 schalottenlök
- 400 g pasta (gärna strozzapreti)
- tryffelolja, av bra kvalitet
- 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
- Rensa svampen ordentligt och skär i mindre bitar.
- Hacka löken fint.
- Riv parmesanost fint på rivjärn.
- Skölj kålen och dra sönder i strimlor.
- Lägg svampen i en stekpanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
- När all vätska är borta, tillsätt svartkål och olivolja. Stek ihop och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara en kopp pastavatten.
- Häll av pastan och blanda med svampblandningen, mascarpone, parmesanen, pastavatten, några droppar tryffelolja och salt och peppar.
- Toppa med finhackad persilja och servera direkt.