Krämig svamppasta med kyckling

koket.se
Krämig svamppasta med kyckling
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Krämig svamppasta med kyckling

14 ingredienser

40 min

En krämig pasta till middag går alltid hem! Här är det svamp, vitlök och grädde som blir till en god sås som sen vänds runt med tagliatelle och grönkål. Allt toppas med stekt kyckling, hyvlad parmesan och kryddig krasse.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port tagliatelle
  • 2 kycklingbröst
  • 200 g skogschampinjoner
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 6 stjälkar grönkål, i små bitar
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk japansk soja
  • 1 ask krasse
  • parmesanost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i tjocka skivor på snedden. Stek i olja i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida, salta och peppra. Lyft upp kycklingen och låt vila på en tallrik.
  2. Skär svampen i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Dra av bladen från grönkålsstjälkarna. Strimla bladen.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. I samma stekpanna som du stekte kycklingen, gå i med skivad svamp och fräs ca 4 minuter. Gå sedan i med vitlök, fräs någon minut och häll på vitt vin. Tillsätt sedan vatten, soja och kycklingfond. Låt koka ihop kort och häll sedan i grädde. Häll även i den vätska som kycklingen släppt på tallriken. Tillsätt sojan, salta och peppra. Låt koka ca 3-4 minuter.
  5. Tillsätt grönkålen och vänd runt. Lägg sedan i den nykokta pastan och blanda så att den täcks av såsen.
  6. Lägg upp på tallrikar och toppa med kyckling, klippt krasse och hyvlad parmesan.