Krämig svampgryta

Krämig svampgryta

4

12 ingredienser

20 m

En krämig svampgryta som du lagar på 20 minuter kommer bli en perfekt rätt inför veckan!

läs mer
Planti fraiche naturell produkt

Laga mer växtbaserat!

I det här receptet använder vi Planti cooking fraiche 18%.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 klyftor vitlök, hackad
  • olivolja (till stekning)
  • 500 g svamp, delad
  • 2 dl crème fraîche (gärna växtbaserat alternativ Planti cooking fraiche 18%)
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • salt
  • peppar

Servering

  • ris
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs svampen i en gryta med olivolja tills den mjuknat. Tillsätt löken och stek tills löken har mjuknat. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt Planti Cooking Fraiche. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka ihop i ca 10 minuter.
  4. Servera grytan med ris och färsk persilja.