Krämig soppa med pumpa och kyckling

Markiz Talhaoui

Krämig soppa med pumpa och kyckling

18 ingredienser

1 h

En värmande och krämig soppa med pumpa och kyckling passar lika bra till helgen som till vardags.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 600 g pumpa
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk cajunkrydda
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 l kycklingbuljong
  • 400 ml kokosmjölk
  • 100 g grönkål, finstrimlad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 150 g sidfläsk, i tärningar
  • 1,5 dl crème fraîche
  • ca 1 dl mynta, finhackad
  • limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

Soppa

  1. Skär kycklingen i bitar.
  2. Stek kycklingbitarna i olja tills de har fått fin färg, de behöver inte vara helt genomstekta.
  3. Salta samt peppra kycklingen och lyft sedan upp bitarna och ställ åt sidan.
  4. Skala och tärna pumpan.
  5. Rosta pumpan på en plåt med olja, salt och peppar i 25 minuter på 200 grader tills den har fått färg.
  6. Hacka lök och vitlök. Fräs löken tillsammans med cajunkrydda och rökt paprikapulver i samma panna som kycklingen för att få ut extra mycket smak.
  7. Lägg i den rostade pumpan.
  8. Häll på kycklingbuljong och låt koka i 10 minuter tills pumpan är helt mjuk.
  9. Mixa soppan helt slät.
  10. Häll ner den stekta kycklingen i den mixade soppan.
  11. Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda i 10–12 minuter tills kycklingen är klar.
  12. Finstrimla grönkålen tunt och tillsätt den i soppan.
  13. Sjud soppan i 3 minuter tills grönkålen är mjuk men fortfarande grön.

Servering

  1. Stek sidfläsket krispigt utan extra fett. Låt det långsamt bli gyllene och krispigt.
  2. Lägg sedan upp fläsket på ett hushållspapper.
  3. Rör ihop crème fraîche med hackad mynta och lite salt.
  4. Smaka av soppan med lime, salt och peppar.
  5. Toppa soppan med den smaksatta crème fraîchen och krispigt sidfläsk.

Tips! Rosta gärna även löken tillsammans med pumpan för ännu fylligare smak.