Krämig majssoppa med vitlöksbröd
Krämig majssoppa med vitlöksbröd
13 ingredienser
15 m
Jag älskar majs. Den här krämiga soppan med den söta majsen är 100 procent njutning, idén till den här rätten fick jag på en restaurang i Montenegro. /Jessica
Tips! Jättegott med vitlöksbröd toppat med persilja till soppan
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 25 g smör
- 500 g majskorn, frysta eller konserverade
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
- 2 msk polenta
- 0,5 tsk salt
- 0,5-2 tsk tabasco
Vitlöksbröd
- 4 skivor formfranska
- smör
- vitlök
- persilja
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Bryn smöret i en kastrull. Lägg ner lök och vitlök i det brynta smöret och fräs i 1-2 minuter.
- Tillsätt majskorn, buljong, grädde, polenta, salt och tabasco. Låt småkoka under lock i 5 minuter.
- Blanda smör, pressad vitlök och persilja och bred på rostbröden. Rosta i ugnen i några minuter tills de fått färg.
- Mixa soppan med en stavmixer och servera med vitlöksbrödet.