Krämig majssoppa med vitlöksbröd

20 röster
15 m
4
Krämig majssoppa med vitlöksbröd
Foto: Jessica Frej

Jag älskar majs. Den här krämiga soppan med den söta majsen är 100 procent njutning, idén till den här rätten fick jag på en restaurang i Montenegro. /Jessica

Tips! Jättegott med vitlöksbröd toppat med persilja till soppan

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g majskorn, frysta eller konserverade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk polenta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5-2 tsk tabasco

Vitlöksbröd

  • 4 skivor rostbröd
  • smör
  • vitlök
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn smöret i en kastrull. Lägg ner lök och vitlök i det brynta smöret och fräs i 1-2 minuter.
  2. Tillsätt majskorn, buljong, grädde, polenta, salt och tabasco. Låt småkoka under lock i 5 minuter.
  3. Blanda smör, pressad vitlök och persilja och bred på rostbröden. Rosta i ugnen i några minuter tills de fått färg.
  4. Mixa soppan med en stavmixer och servera med vitlöksbrödet.
15 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept