Krämig majssoppa med vitlöksbröd

15 m
4
Spela video Krämig majssoppa med vitlöksbröd
Foto: Jessica Frej
15 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g majskorn, frysta eller konserverade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk polenta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5-2 tsk tabasco

Vitlöksbröd

  • 4 skivor rostbröd
  • smör
  • vitlök
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn smöret i en kastrull. Lägg ner lök och vitlök i det brynta smöret och fräs i 1-2 minuter.
  2. Tillsätt majskorn, buljong, grädde, polenta, salt och tabasco. Låt småkoka under lock i 5 minuter.
  3. Blanda smör, pressad vitlök och persilja och bred på rostbröden. Rosta i ugnen i några minuter tills de fått färg.
  4. Mixa soppan med en stavmixer och servera med vitlöksbrödet.
Kommentera receptet

Fler goda recept