Krämig majssoppa med vitlöksbröd

Krämig majssoppa med vitlöksbröd
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämig majssoppa med vitlöksbröd

60

4 steg att laga

13 ingredienser

15 m

Jag älskar majs. Den här krämiga soppan med den söta majsen är 100 procent njutning, idén till den här rätten fick jag på en restaurang i Montenegro. /Jessica 

Tips! Jättegott med vitlöksbröd toppat med persilja till soppan

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g majskorn, frysta eller konserverade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk polenta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5-2 tsk tabasco

Vitlöksbröd

  • 4 skiva formfranska
  • smör
  • vitlök
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn smöret i en kastrull. Lägg ner lök och vitlök i det brynta smöret och fräs i 1-2 minuter.
  2. Tillsätt majskorn, buljong, grädde, polenta, salt och tabasco. Låt småkoka under lock i 5 minuter.
  3. Blanda smör, pressad vitlök och persilja och bred på rostbröden. Rosta i ugnen i några minuter tills de fått färg.
  4. Mixa soppan med en stavmixer och servera med vitlöksbrödet.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer