Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk

88 röster
30 m
4
Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 bit ingefära [ca 40 g]
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk gul curry, mild torr
  • rapsolja att steka i (eller kokosolja)
  • 2 dl röda linser, torkade
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 1 förp kokosmjölk [400 ml]
  • 70 g bladspenat
  • 1 dl rostade jordnötter, hackade
  • 1 kruka koriander
  • 2 förp naanbröd (à 260 g)
  • kokt basmatiris, till servering

Gör så här

  1. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
  2. Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
  3. Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
  4. Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris.
21 april 2018