Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk

44 röster
30 m
4

Krämig och mild currygryta med snabbkokta röda linser och kokosmjölk som bas. Kom ihåg att låta den gula curryn fräsa ordentligt - det är då kryddans smaker verkligen blommar ut.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 bit ingefära (ca 40 g)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk gul, mild curry (torr)
  • rapsolja eller kokosolja att steka i
  • 2 dl röda linser, torkade
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 1 förp kokosmjölk (400 ml)
  • 70 g färsk bladspenat
  • 1 dl rostade jordnötter, hackade
  • 1 kruka koriander
  • 2 färdigköpta naanbröd
  • kokt basmatiris till servering

Gör så här

  1. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
  2. Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
  3. Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
  4. Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris.
21 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept