Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk

Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk

89

4 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Krämig och mild currygryta med snabbkokta röda linser och kokosmjölk som bas. Kom ihåg att låta den gula curryn fräsa ordentligt - det är då kryddans smaker verkligen blommar ut.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 purjolök
  • 2 morot
  • 1 bit ingefära [ca 40 g]
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk gul curry, mild torr
  • rapsolja att steka i (eller kokosolja)
  • 2 dl röda linser, torkade
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 1 förp kokosmjölk [400 ml]
  • 70 g bladspenat
  • 1 dl rostade jordnötter, hackade
  • 1 kruka koriander
  • 2 förp naanbröd (à 260 g)
  • kokt basmatiris, till servering

Gör så här

  1. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
  2. Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
  3. Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
  4. Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris.