Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk
Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk
14 ingredienser
30 m
Krämig och mild currygryta med snabbkokta röda linser och kokosmjölk som bas. Kom ihåg att låta den gula curryn fräsa ordentligt - det är då kryddans smaker verkligen blommar ut.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 0,5 purjolök
- 2 morötter
- 1 bit ingefära [ca 40 g]
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk gul curry, mild torr
- rapsolja att steka i (eller kokosolja)
- 2 dl röda linser, torkade
- 0,5 l grönsaksbuljong
- 1 förp kokosmjölk [400 ml]
- 70 g bladspenat
- 1 dl rostade jordnötter, hackade
- 1 kruka koriander
- 2 förp naanbröd (à 260 g)
- kokt basmatiris, till servering
Gör så här
- Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
- Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
- Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris.