Krämig kycklingsoppa med grönsaker

NYHET
Krämig kycklingsoppa med grönsaker
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Krämig kycklingsoppa med grönsaker

14 ingredienser

En värmande kycklingsoppa med rotfrukter som är lätt att laga där allt görs i en och samma kastrull.Toppa med färsk hackad persilja vid servering och bjud med ett gott bröd till.

Ingredienser

portioner
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 morötter, skivade
  • 0,5 rotselleri, tärnad
  • 1 palsternacka, tärnad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 5 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde)
  • smör, till stekning
  • svartpeppar
  • salt

Tillbehör

  • bröd
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i lite olja eller smör i en stor kastrull tills bitarna fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök, morot, rotselleri och palsternacka i samma gryta i några minuter tills de mjuknar något.
  3. Tillsätt timjan och häll i buljongen och grädden. Låt koka upp och låt koka tills grönsakerna är lätt mjuka.
  4. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt sjuda i ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna mjuka. Smaka av med salt.
  5. Servera soppan toppad med färsk persilja och gärna ett gott bröd vid sidan.