En fantastisk paj i brittisk stil fylld med en krämig stuvning på kyckling, spetskål, lök, morot, vitlök, grädde, salvia och citron. Ett måste att prova för alla pajälskare.
Mixa ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt vattnet och mixa till en fin deg. Låt degen vila 1 timme i kylen.
Skär kycklingen i strimlor.
Stek kycklingen i smör. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sedan.
Fräs kål, lök, morot och vitlök mjukt i generöst med smör i en stor panna..
Lägg ner kycklingstrimlorna och fräs med någon minut. Pudra över mjöl och vänd runt. Tillsätt grädde och låt koka ihop till fin stuvning. Avsluta med salvia och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla först 2/3 av pajdegen på mjölat underlag. Lägg degen i en smord pajform eller i en smord stekpanna som tål ugnsvärme. Se till att degen går hela vägen upp till formen eller pannans kant.
Häll stuvningen i pajskalet och jämna till.
Kavla ut resterande pajdeg så runt det går och lika stort som pajformen, det här ska bli locket till pajen.
Lägg på locket och nyp ihop kanterna så att pajskal och lock sluter tätt. Gör några hål i pajens lock med en vass kniv så att ånga kan pysa ut under gräddningen.
Pensla locket med ägg. Grädda i ugnen ca 30 minuter tills pajen fått fin färg.
Skär romansalladen i grova bitar. Vänd runt salladen med citronjuice, olivolja och salt. Bjud pajen med salladen.