I samarbete med PAUL OCH THOM

Krämig kycklinggryta med vitt vin och chorizo

31 röster
40 m
4
Krämig kycklinggryta med vitt vin och chorizo
Foto: Köket

Gräddig och god kycklinggryta som blir extra smakrik med chrorizo, torkade tomater och oliver.



Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Potatis

  • 600 g potatis
  • olivolja
  • salt

Kycklinggryta

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 förp Paul&Thom Chorizo Atado
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör och/olja till stekning
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förp Paul&Thom soltorkade plommontomater
  • 0,5 kruka timjan
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 förp Paul&Thom kalamata oliver

Gör så här

  1. Potatis
    Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen på mitten och lägg ut på en klädd ugnsplåt. Ringla över olja och strö på salt. Rosta i 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått en härlig färg.
  2. Kycklinggryta
    Strimla kycklingen i stora strimlor och skär chorizon i stora slantar. Hacka löken i tunna klyftor, finhacka vitlöken och strimla de soltorkade tomaterna.
  3. Hetta upp en gryta med smör och/eller olja och fräs kycklingen, korven och löken. Tillför vitlöken mot slutet tillsammans med de soltorkade tomaterna. Slå över vitt vin och grädde. Låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.
  4. Hacka nästan all timjan och tillför, smaka av med salt och peppar. Avsluta med att tillföra oliver och toppa grytan med några timjanskvistar. Servera med en ugnsrostade potatisen.
3 april 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept