Underbart krämig gryta med kyckling och svamp serveras med ris!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Krydda kycklingen med paprika, peppar och salt. Värm oljan i en stekpanna och stek ca 3 min på varje sida, tills den fått fin yta men inte är tillagad igenom.
Tillsätt löken, vitlöken, svampen samt kyckling-, och grönsaksfonden. Fräs någon minut tills allt är mjukt. Tillsätt matlagningsgrädden, vatten, rosmarin och soja.
Låt puttra på mellanhög värme under lock ca 20 min. Tillsätt paprikan ca 5 min innan servering och rör runt.
Ris#
Skölj riset, lägg det därefter i en kastrull med vattnet och koka upp. Tillsätt salt och tillaga på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter, fortfarande under lock.
Toppa rätten med salt, peppar samt ett par blad rosmarin. Garneras gärna med lite chili för den som önskar lite hetta.