Krämig kycklinggryta med svamp

krämig kycklinggryta med svamp
Foto: TV4

Krämig kycklinggryta med svamp

7

7 steg att laga

20 ingredienser

40 min

Underbart krämig gryta med kyckling och svamp serveras med ris!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kycklinggryta

  • 3 msk olivolja
  • 850 g kycklinglårfilé
  • 2 msk paprika
  • 1 tsk peppar
  • 1 krm salt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyfta vitlök, pressade
  • 200 g svamp, ex champinjon, skivade
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 2 msk rosmarin, färsk, hackad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 paprika, delad i bitar

Ris

  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 2 krm salt

Topping

  • 1 röd chilifrukt, urkärnad, finhackad (frivilligt)
  • färsk rosmarin, några blad per portion

Gör så här

  1. Kycklinggryta
  2. Krydda kycklingen med paprika, peppar och salt. Värm oljan i en stekpanna och stek ca 3 min på varje sida, tills den fått fin yta men inte är tillagad igenom.
  3. Tillsätt löken, vitlöken, svampen samt kyckling-, och grönsaksfonden. Fräs någon minut tills allt är mjukt. Tillsätt matlagningsgrädden, vatten, rosmarin och soja.
  4. Låt puttra på mellanhög värme under lock ca 20 min. Tillsätt paprikan ca 5 min innan servering och rör runt.
  5. Ris
  6. Skölj riset, lägg det därefter i en kastrull med vattnet och koka upp. Tillsätt salt och tillaga på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter, fortfarande under lock.
  7. Toppa rätten med salt, peppar samt ett par blad rosmarin. Garneras gärna med lite chili för den som önskar lite hetta.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer