I samarbete med Philadelphia

Krämig kycklinggratäng med sötpotatis

31 röster
45 m
4
Philadelphia Krämig kycklinggratäng med sötpotatis
Foto: Köket.se

Den här kycklinggratängen är himmelskt god och ovanligt krämig tack vare Philadelphiaosten! Förgyll receptet med söta vindruvor och sältan från knaprig bacon.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfiléer
  • 300 g Philadelphiaost Classic Original
  • 150 g bacon
  • 100 g ost lagrad, riven
  • 100 g vindruvor
  • 2 sötpotatis
  • 2,5-3 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva sötpotatisen i centimetertjocka stavar och hacka baconet. Fräs dem tillsammans i en panna med lite smör tills de fått lite färg. Häll på grädden, salta och peppra. Låt puttra några minuter och häll sedan över i en ugnsfast form.
  2. Stek kycklingen i olja och smör i cirka 5 minuter tills den fått lite färg på båda sidorna. Lägg över dem i gratängformen.
  3. Blanda Philadelphiaosten med den rivna osten, salta och pappra. Stryk sedan på ett tjockt lager ost på alla kycklingfiléer. Det som blir över klickar du ner runt om kycklingen. Tryck ner vindruvorna i den gräddiga såsen runt om. Toppa med lite timjan.
  4. Låt gå på ca 220 grader i ca 30-35 minuter, eller tills kycklingen är klar.
  5. Ta ut och låt svalna och toppa med ytterligare färsk timjan.
11 december 2018

Laddar fler recept...