Krämig kycklinggratäng med sötpotatis

Philadelphia Krämig kycklinggratäng med sötpotatis
Foto: Köket.se

Krämig kycklinggratäng med sötpotatis

63

5 steg att laga

12 ingredienser

45 m

Den här kycklinggratängen är himmelskt god och ovanligt krämig tack vare Philadelphiaosten! Förgyll receptet med söta vindruvor och sältan från knaprig bacon.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g Philadelphia Original
  • 150 g bacon
  • 100 g lagrad ost, riven
  • 100 g vindruvor
  • 2 sötpotatis
  • 2,5-3 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Skiva sötpotatisen i centimetertjocka stavar och hacka baconet. Fräs dem tillsammans i en panna med lite smör tills de fått lite färg. Häll på grädden, salta och peppra. Låt puttra några minuter och häll sedan över i en ugnsfast form.
  2. Stek kycklingen i olja och smör i cirka 5 minuter tills den fått lite färg på båda sidorna. Lägg över dem i gratängformen.
  3. Blanda Philadelphiaosten med den rivna osten, salta och pappra. Stryk sedan på ett tjockt lager ost på alla kycklingfiléer. Det som blir över klickar du ner runt om kycklingen. Tryck ner vindruvorna i den gräddiga såsen runt om. Toppa med lite timjan.
  4. Låt gå på ca 220 grader i ca 30-35 minuter, eller tills kycklingen är klar.
  5. Ta ut och låt svalna och toppa med ytterligare färsk timjan.