Krämig kålsallad med valnötter och fikon

52 röster
4
Krämig kålsallad med valnötter och fikon
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g grönkål
  • 200 g brysselkål
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 citron
  • 3 färska fikon
  • salt
  • peppar
  • rapsolja

Gör så här

  1. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap med lite citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva brysselkålen tunt, använd gärna en mandolin. Blanda brysselkålen och grönkålen i en skål.
  3. Droppa över lite lite rapsolja. Salta och massera kålen.
  4. Vänd ned dressingen och rör runt.
  5. Lägg upp på ett fat och toppa med skivat fikon, hackade valnötter och rivet citronskal.
  6. Glöm inte att matsortera rester från kålen och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga kålsallad. /Köket-redaktionen
21 december 2019