Krämig grönsakspasta med gremolata
Krämig grönsakspasta med gremolata
12 ingredienser
30 min
En snabblagad, krämig och prisvärd pasta. Goda grönsaker, lite grädde och nykokt pasta - vips så står middagen redo på bordet.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
Gremolata
- 1 citron
- 1 kruka färsk persilja
- 1-2 klyftor vitlök
Grönsakspasta
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1 zucchini
- 1 broccoli
- 4 blad svartkål
- 2,5 dl vispgrädde
- 400 g pasta, valfri kort sort
- parmesanost, till servering
Gör så här
Gremolata
- Skala och finhacka vitlöken samt persiljan fint. Lägg i en skål och riv ned citronskalet. Dela och spara citronen till senare.
Pasta
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Dela broccoli i små buketter och skiva upp stammen. Repa svartkålen och skär den i mindre bitar.
- Dela zucchinin på längden och skär i sneda halvmånar.
- Koka pastan ca 3 minuter kortare än vad som står på förpackningen och spara lite av pastavattnet när du häller av den.
- Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek lök och vitlök mjuka på medelhög värme, salta.
- Höj värmen och tillsätt broccoli, zucchini, svartkål och stek 1 minut.
- Häll på grädden och låt koka 1 minut innan du tillsätter pastan och lite av pastavattnet. Rör runt hela tiden och låt såsen koka in i pastan.
- Låt allt koka i ca 3 minuter och häll upp allt på ett stort fat.
- Toppa med riven parmesan och gremolata.