Krämig grönsakspasta med gremolata

POPULÄRT
koket.se
Krämig grönsakspasta med gremolata
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krämig grönsakspasta med gremolata

12 ingredienser

30 min

En snabblagad, krämig och prisvärd pasta. Goda grönsaker, lite grädde och nykokt pasta - vips så står middagen redo på bordet.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Gremolata

  • 1 citron
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1-2 klyftor vitlök

Grönsakspasta

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • 1 broccoli
  • 4 blad svartkål
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 400 g pasta, valfri kort sort
  • parmesanost, till servering

Gör så här

Gremolata

  1. Skala och finhacka vitlöken samt persiljan fint. Lägg i en skål och riv ned citronskalet. Dela och spara citronen till senare.

Pasta

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Dela broccoli i små buketter och skiva upp stammen. Repa svartkålen och skär den i mindre bitar.
  3. Dela zucchinin på längden och skär i sneda halvmånar.
  4. Koka pastan ca 3 minuter kortare än vad som står på förpackningen och spara lite av pastavattnet när du häller av den.
  5. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek lök och vitlök mjuka på medelhög värme, salta.
  6. Höj värmen och tillsätt broccoli, zucchini, svartkål och stek 1 minut.
  7. Häll på grädden och låt koka 1 minut innan du tillsätter pastan och lite av pastavattnet. Rör runt hela tiden och låt såsen koka in i pastan.
  8. Låt allt koka i ca 3 minuter och häll upp allt på ett stort fat.
  9. Toppa med riven parmesan och gremolata.