Krämig fläskfilégryta med äpple

Felix Krämig fläskfilégryta med äpple
Foto: Köket.se

Krämig fläskfilégryta med äpple

11 ingredienser

40 min

I denna krämiga gryta är det äpplemoset som är den magiska ingredienen! Äpple, ingefära och fläsk är en klassisk smakkombination som blir extra god med asiatisk touch!
Grytan passar lika bra till vardags som till fest.

Felix tipsar!
Felix äppelmos produkt ny

Felix tipsar!

Felix äpplemos är baserad på handplockade äpplen av odlare på Österlen och i nordöstra Skåne.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 550 g fläskfilé
  • matolja (att steka i)
  • 250 g champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 3 klyftor vitlök, riven
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl soja
  • 1,5 dl Felix Äpplemos
  • 0,5 dl Felix chilisås

Tillbehör

  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva i 1 cm tjocka skivor. Fräs på hög värme i en gryta med olja. Lyft ur grytan när de fått fin färg.
  2. Dela champinjonerna och klyfta rödlökarna. Stek champinjonerna i fettet från fläskfilén. Tillsätt rödlöken när champinjonerna börjat krympa. Stek tills både svamp och lök har fått färg.
  3. Sänk värmen och tillsätt ingefära och vitlök. Stek tills vitlöken blivit glansig.
  4. Tillsätt crème fraîche, soja, äpplemos, chilisås och den stekta fläskfilén. Låt koka ihop till en krämig sås.
  5. Servera med ris.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Felix Lax med BBQ-glaze och potatiskroketter

Fler tips från Felix!

Enkla recept för hela familjen

Läs mer