Krämig blomkålssallad med dijon, bacon och dragon

krämig blomkålssalladd med dijon, bacon och dragon
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Krämig blomkålssallad med dijon, bacon och dragon

6 ingredienser

15 min

Vad passar bättre till grillkvällen än en krämig blomkålssallad med sting från dijon och sälta från bacon! Ett alldeles utmärkt tillbehör!

Ingredienser

portioner
  • 400 g blomkål (utan blast)
  • 200 g bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl dijonsenap (grovkornig)
  • 0,5 dl dragon, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små buketter.
  2. Strimla och knaperstek baconet och häll bort fettet.
  3. Blanda majonnäs med senap, dragon, bacon och blomkål. Smaka av med salt.
Krämig blomkålssallad med dijon, bacon och dragon | Köket.se