Pelle Janzon, Kråkes recept

Råbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Pelle Janzon, Kråkes recept

3

9 ingredienser

20 min

En lyxig lunch för 4 personer. Använd mindre och fler brödskivor och ägg så blir det en perfekt förrätt för 8 personer.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g tunt skuren oxfilé
  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 äggulor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 4 msk löjrom
  • 4 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär oxfilén tunt med en vass kniv. Skala och hacka löken och klipp gräslöken. Stek eller rosta brödet. Lägg köttet på brödet och klicka på lite löjrom i mitten.
  2. Gör en grop i löjrommen och lägg dit äggulan. Lägg lök och gräslök i en ring runt om och salta och peppra. Servera med en hög riven pepparrot.