Kräftpasta med saffran

NYHET
kraftpasta med saffran
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Kräftpasta med saffran

6

19 ingredienser

30 min

En färgglad, enkel och fantastiskt smakrik pasta med saffran, chili, vitlök och kräftstjärtar. En perfekt middag att servera till gäster då den är både vacker och magiskt god.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 g saffran (mängden kan halveras)
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, zest
  • 200 g kräftstjärt
  • 1 knippe persilja (liten)
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Servering

  • 400 g tagliatelle
  • parmesanost
  • färsk spenat

Krutonger

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka löken i små tärningar, hacka vitlök och chili fint.
  2. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i chili, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över creme fraiche, grädde och koka upp.
  3. Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.
  4. Under tiden kan du koka pastan och göra krutongerna.
  5. Krutonger
    Gnugga brödskivorna med vitlöksklyftan. Hacka i tärningar, stek krispiga i olivolja.
  6. Dela tomaterna på hälften och tillsätt i saffranssåsen, låt puttra i ca 4 min. Vänd ner pastan i såsen, blanda och vänd i kräftorna, persilja.
  7. Riv gärna över parmesan och servera med brödkurtonger på toppen.