Kräftdipp med rostade fänkålsfrön

Kräftdipp med rostade fänkålsfrön
Adam Thulin
Adam Thulin

Kräftdipp med rostade fänkålsfrön

6 ingredienser

20 m

Adam Thulin tipsar om den här härliga dippen med rostade fänkålsfrön! Den kan bli en ny favorit på kräftskivan!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • vitvinsvinäger (några droppar)

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfrö i en torr stekpanna på hög värme.
  2. Ta bort pannan från värmen när det börjar ryka lite.
  3. Mortla fänkålsfröna i en mortel.
  4. Blanda ihop crème fraîche, majonnäs och de mortlade fänkålsfröna.
  5. Smaka av med salt, svartpeppar och lite vinäger.