Köttfärsgryta med grönsaker

Köttfärsgryta med grönsaker
Foto: TV4

En rotfruktsgryta med köttfärs smakar bra med kokt, pressad potatis.

12 maj 2009
4

Du behöver

  • 8-10 potatisar
  • 400 g nötfärs
  • 1 stor morot
  • 175 g kålrot
  • 2 rödlökar
  • 200 g minimajs
  • 1,5 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis, morot och kålrot. Skär potatisen i mindre bitar, koka dem mjuka och håll varma till servering. Skär moroten i slantar och kålroten i små kuber. Skala löken och skär den i klyftor. Fräs köttfärsen i oljan i en stekgryta som hela rätten kan tillagas i.
  2. Tillsätt morot, kålrot och lök. Fräs några minuter och häll på tomaterna. Smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock i 15-20 minuter.
  3. Lägg majsen i grytan när några minuter av koktiden återstår. Krydda med oregano och smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen och servera till.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept