Köttbullar med rödbetor och västerbottensost

30 m
4
Köttbullar med rödbetor och västerbottensost
Foto: Fredrik Persson

Läckra köttbullar som görs på nötfärs, rödbetor och västerbottensost. 

På ett julbord räcker köttbullarna till 10 personer.

18 december 2015
30 m
4

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • 1 färsk rödbeta, råriven
  • 0,5 kruka persilja, finhackad
  • 50 g smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde. Låt svälla 5-10 min.
  2. Blanda färsen med lök, ägg, salt, persilja, rödbeta, kryddpeppar och ost. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  3. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar.
  4. Stek gyllene i smör, några i taget.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept