Korv Rydberg, Victor Munthes recept

POPULÄRT
korv rydberg
Foto: TV4
Victor Munthe
Victor Munthe

Korv Rydberg, Victor Munthes recept

Av: Victor Munthe

Från: Efter stängning

15 ingredienser

60 min

En vardagsvariant på klassikern Biff Rydberg. Rätten tas till nästa nivå med smarriga smaker från dijon och pepparrot.

Ingredienser

portioner
  • 900 g fast potatis
  • 600 g falukorv
  • 100 g smör
  • 4 msk rapsolja
  • 2 gula lökar (stora)
  • 4 blad grönkål
  • 250 g svamp
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 knippe färska örter (Tex, basilika, timjan och persilja)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl färsk pepparrot, finriven
  • 1 citron
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bort skalet från potatisen så att potatisen får helt raka kanter. Skär potatisen i 1,5 cm kuber.
  2. Stek potatisen på medelvärme tills de har fått fin färg. Tillsätt 1/3 av smöret och stek på låg temperatur tills de är mjuka inuti. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Riv pepparrot och citronskal. Blanda tillsammans med crème fraîche, en skvätt pressad citron, salt och peppar.
  4. Hacka löken och stek i lite olja tills den fått ljusbrun färg. Tillsätt en klick smör och stek på låg värme tills löken är glansig och lite söt. Salta.
  5. Dela svampen och grönkålen i 1,5 cm små bitar. Stek svampen i torr panna på medelvärme tills allt vatten är borta. Tillsätt 1/3 av smöret och grönkålen och stek i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skär korven i 2 cm kuber och stek i olja tills de har fin färg. Tillsätt senapen och lite smör. Ös korven med smöret så att all senapssmak kommer fram.
  7. Hacka de färska kryddorna och blanda med den stekta falukorven.
  8. Servera tillsammans med en äggula på varje tallrik.