Korv Rydberg, Victor Munthes recept

14 röster
60 min
4

En vardagsvariant på klassikern Biff Rydberg. Rätten tas till nästa nivå med smarriga smaker från dijon och pepparrot.

Visa mer
60 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 900 g fast potatis
  • 600 g falukorv
  • 100 g smör
  • 4 msk rapsolja
  • 2 gula lökar (stora)
  • 4 blad grönkål
  • 250 g svamp
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 knippe färska örter (Tex, basilika, timjan och persilja)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl färsk pepparrot, finriven
  • 1 citron
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort skalet från potatisen så att potatisen får helt raka kanter. Skär potatisen i 1,5 cm kuber.
  2. Stek potatisen på medelvärme tills de har fått fin färg. Tillsätt 1/3 av smöret och stek på låg temperatur tills de är mjuka inuti. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Riv pepparrot och citronskal. Blanda tillsammans med crème fraîche, en skvätt pressad citron, salt och peppar.
  4. Hacka löken och stek i lite olja tills den fått ljusbrun färg. Tillsätt en klick smör och stek på låg värme tills löken är glansig och lite söt. Salta.
  5. Dela svampen och grönkålen i 1,5 cm små bitar. Stek svampen i torr panna på medelvärme tills allt vatten är borta. Tillsätt 1/3 av smöret och grönkålen och stek i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skär korven i 2 cm kuber och stek i olja tills de har fin färg. Tillsätt senapen och lite smör. Ös korven med smöret så att all senapssmak kommer fram.
  7. Hacka de färska kryddorna och blanda med den stekta falukorven.
  8. Servera tillsammans med en äggula på varje tallrik.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...