Korv och våffla

3 röster
25 m
4
Korv och våffla
Foto: Jessica Frej
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 våfflor, gärna med bovete
  • 4 grillkorvar
  • smör, att steka i

chilimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt, finhackad (eller 1 msk sriachasås)

Tillbehör

  • rostad lök
  • senap
  • chilimajonnäs
  • rucolasallad (eller bladspenat)

Gör så här

  1. Chilimajonnäs
    Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Smaksätt med finriven vitlök, salt och chili.
  2. Korv och våffla
    Stek korven i lite smör. Lägg korven på en våffla, toppa med valfria tillbehör. Vik ihop och njut!
25 mars 2018