Korv- och räkspett med curryris och paprikasås

Korv- och räkspett med curryris och paprikasås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Korv- och räkspett med curryris och paprikasås

24 ingredienser

Välj prima ungersk eller polsk kabanossen till det här spettet.

Ingredienser

portioner
  • 4 kabanossen
  • 24 skalade räkor
  • 4 körsbärstomater
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 4 champinjoner
  • 2 tsk neutral olja

Curryris:

  • 4 port ris
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 0,25 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk smör
  • 2 tsk gurkmeja
  • salt
  • vitpeppar

Paprikasås:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk ajvar relish (eller hackad färsk paprika)
  • salt
  • vitpeppar

Till dekoration:

  • persilja
  • gurka

Gör så här

  1. Paprikasås: Rör ihop gräddfil och majonnäs. Tillsätt chilisås, ajvar, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Ris: Hacka lök och purjolök fint. Fräs lök, purjolök och curry i smör. Koka riset enligt anvisning på paketet och tillsätt gurkmejan i vattnet. Skär paprikan i små bitar. Rör ner curryblandningen och paprikan i det färdigkokta riset.
  3. Spett: Skär tomat, korv, lök, champinjoner och paprika i lagom stora bitar. Trä upp alla ingredienser på spetten och pensla med olja. Grilla i grillpanna eller stek spetten tills allt är genomvarmt, i 3-4 minuter. Vänd några gånger. Servera med riset och såsen och dekorera med persilja och gurka.