Koreansk bulgogi - marinerad entrecôte i salladsblad

Koreansk bulgogi - marinerad entrecôte i salladsblad
Foto: TV4

Koreansk bulgogi - marinerad entrecôte i salladsblad

Av: Elin - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h 30 min

Koreansk tacos! Marinerad entrecôte serveras i ett salladsblad med kimchi, sötstark sås och ris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte, hel i bit

marinad

  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk vitt vin
  • 1 päron, rivet
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 gul lök, tunt skivad

Sås

  • 5 msk samjang (sötsalt koreansk sojabönpasta)
  • 2,5 msk sambal oelek
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 salladslök
  • 2 tsk sesamfrön, rostade

Till servering

  • koreanskt ris (eller japanskt ris)
  • kimchi
  • salladsblad

Gör så här

  1. Blötlägg riset i 30 minuter. Koka upp det och låt det ångas i 20 minuter. Rör ihop alla ingredienser till marinaden.
  2. Dela entrecôten på längden och skiva köttet tunt. Lägg i marinaden och blanda ordentligt så skivorna blir täckta. Ställ i kylen och låt marinera i minst en timme men gärna mer.
  3. Hetta upp en stekpanna tills den är rykande het. Stek köttskivorna hastigt, bara några sekunder på varje sida. Servera genast det nysteka köttet i salladsblad tillsammans med kokt ris, sen sötstarka såsen samt kimchi.