Koreansk bbq med het karré

15 röster
40 m
4

Plockig grillrätt där fläskkarré först läggs i en koreansk soja- och chilimarinad med rivet päron i för att sedan läggas på grillen. Till serveras grillad, marinerad svamp, böngroddar och kimchi.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré à 200 g (köp hel bit fläskkarré 800 g)
  • 4-5 kungsmussling eller portabello i tjocka skivor
  • 1 dl koreansk eller japansk soja
  • 3 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1-2 msk gochujang, koreansk chilipasta
  • 1 päron, rivet
  • 3 msk vitt vin
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • rapsolja till stekning

Sesamsås

  • 3 msk doenjang, koreansk sojabönspaste, typ miso
  • 3 msk gochujang, koreansk chilipasta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 salladslök, fint skivad
  • 2 tsk sesamfrön, rostade

Sesamböngroddar

  • 150 g färska böngroddar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön, rostade

Till servering

  • 3 dl koreanskt/japanskt ris
  • 2 krukor krispsallad
  • kimchi
  • skivad chili och rå vitlök

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär svampen i tjocka skivor.Lägg svampen i en form och pensla med marinaden.
  3. Blanda resterande marinad med köttet. Låt stå i minst 30 minuter, gärna över natten.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till sesamsåsen och lägg i en liten skål.
  5. Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
  6. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
  7. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  8. Stek köttet i en riktigt het panna i rapsolja eller lätt på grillen. Stek eller grilla svampen.
  9. Skär köttet i skivor. Servera med sås och ris i salladsblad samt kimchi och böngroddar. Ät gärna med händerna!
23 juni 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept