Kolgrillad sosida, serveras med ugnsrostade rotfrukter

6 röster
1h 30m
4

Marinerad och grillad fläskytterfilé serveras med ugnsrostade rotfrukter och en gräddfilssås med sting.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1h 30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 140 g bacon
  • 100 g färskost, smaksatt med vårlök och örter
  • 1 rödlök
  • 8 cocktailtomater
  • valfri marinad

Ugnsrostade rotsaker

  • 600 g potatis
  • 4 rödbetor
  • 4 morötter
  • olja
  • salt, efter smak

Campingsås

  • 5 dl gräddfil
  • 2 knivsuddar sambal oelek
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk sötsur sås
  • salt
  • socker

Gör så här

  1. Späcka ytterfilèen med 70 g baconskivor och färskost.
  2. Lägg i marinad.
  3. Grilla köttet tills det att köttet fått fin färg och lägg det sedan på indirekt värme på grillen i ca 60 minuter.
  4. 

Linda resten av baconskivorna kring bitar av röd lök och fäst med tandpetare.
  5. Grilla på grillen tills baconskivorna är genomstekta.
  6. Grilla cocktailtomater på grillen så de blir mjuka.
  7. Ugnsrostade rotfrukter
    Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Skala potatis, rödbetor och morötter.
  9. Skär potatis och rotfrukter i lagom stora bitar.
  10. Ringa lite olivolja över och salta.
  11. Rosta i ugn i ca 40 minuter.
  12. Campingsås
    Rör ihop alla ingredienser.
  13. Smaka av med salt och socker. 

  14. Servering
    Skär filén i skivor.
  15. Servera köttet med baconrulle, cocktailtomater, sås och rotfrukter.
28 september 2017
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept