Kokt torsk med hackat ägg

0 röster
4
Kokt torsk med hackat ägg
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 3 dl fiskbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 20 g smör
  • 2 dl ärter
  • dill

Till servering:

  • pressad kokt potatis

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll varm. Lägg ärterna i buljongen.
  2. Hacka ägget och smält smöret. Hacka dillen grovt. Häll av buljongen från ärterna, men spar buljongen.
  3. Lägg ärterna på ett fat och fiskfiléerna ovanpå. Krydda med salt och peppar. Blanda i det smälta smöret i buljongen och häll över fiskfiléerna. Strö det hackade ägget ovanpå. Lägg dillen överst.
10 juni 2009

Fler goda recept