Kokt rimmad oxbringa

Kokt rimmad oxbringa
Foto: TV4

Kokt oxbringa är riktig festmat. Servera den gärna med pepparrot eller pepparrotsgrädde. Får du kött över är det gott att halstra. Kokta rotsaker passar bra till.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 800 g oxbringa
  • 1 tärning buljong
  • vatten
  • 1 st morot, i skivor
  • 1 st liten gul lök
  • 8 korn vitpeppar
  • 5 korn kryddpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • potatismos
  • 1 st äggula

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, slå på vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Smula ner buljongtärningen, lägg i kryddor och grönsaker. Koka sakta under lock drygt 2 timmar tills köttet är mört.
  2. Ta upp köttet och låt kallna i kyl ett dygn under press. Sila av buljongen och spara.
  3. Skiva upp köttet och lägg i ugnsform. Häll på lite av skyn. Blanda potatismos med äggula och spritsa runt om. Gratinera tills moset tar färg.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept