Kokostoppar med brynt smör och ingefära

23 röster
30 m
12 stycken

Lättbakade och ljuvligt goda kokostoppar med smak av brynt smör, lime och ingefära. En nypa flingsalt i smeten lyfter smakerna och bryter av fint mot det söta.

Visa mer
30 m
12 stycken

Du behöver

  • 60 g smör
  • 100 g rörsocker
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 150 g riven kokos
  • 20 g färskriven ingefära
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 lime, finrivet skal
  • 55 g ägg (1 st)
  • 15 g äggula (1 st)
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull och lägg i rörsocker och vaniljsocker.
  3. Häll över smörblandningen i en ren bunke. Tillsätt kokos, citronskal, limeskal och riven ingefära. Rör runt.
  4. Rör ner ägg, äggula och flingsalt.
  5. Klicka ut 12 jämnstora toppar med sked eller spritspåse på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt före servering.
16 juni 2018

Laddar fler recept