Kokospannacotta med passionsfrukt

24 röster
15 m + 3 h
4

Pannacotta gjord på kokosmjölk, garnerad med passionsfrukt och rostade kokosflingor.

Dryck: Nivole

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
15 m + 3 h
4

Du behöver

  • 4 dl kokosmjölk/kokosgrädde
  • 2 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk socker

Garnering:

  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl kokosflingor
  • flytande honung

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
  3. Koka upp grädde, kokosmjölk samt sockret i en kastrull. Ta ur gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Då det kokar ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen samt 1/3 av de rostade kokosflingorna.
  4. Häll upp i lämpliga serveringsglas och sätt på kylning. Ringla lite flytande honung på pannacottan, töm sedan passionsfrukterna på sitt kött och lägg på tillsammans med resterande kokosflingor. Servera!
28 september 2016

Fler goda recept