Kokosbars med dadlar

koket.se
Kokosbars - nyttigt julgodis
Foto: Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Kokosbars med dadlar

3 ingredienser

På 3 ingredienser trollar du fram försvinnande goda raw foodbars med kokos och mörk choklad. Inget vitt socker används, utan dem sötas med dadlar.

Se Sara Aasum Hultberg laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

  • 250 g dadlar
  • 100 g rostade kokosflingor + extra till garnityr
  • 100 g mörk choklad (raw food-choklad)

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och blötlägg i kallt vatten i 1 timme.
  2. Ta upp dadlarna och mixa dem nästan släta och blanda med rostad kokos. Tryck ut cirka 1 cm i en form och ställ i frysen.
  3. Smält chokladen och bred ut i ett jämnt lager, strö över lite extra kokos. Låt tina och skär i fina bitar, förvaras i kyl.