• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kokos med tapioka, apelsin, granatäpple och grape

Kokos med tapioka, apelsin, granatäpple och grape
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kokos med tapioka, apelsin, granatäpple och grape

4 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Kokos med tapioka, apelsin, granatäpple och grape blir en lyxigt god dessert perfekt till nyår, eller annan festlig högtid.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 msk tapiokapärlor
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 apelsiner
  • 2 blodgrapefrukter
  • 1 granatäpple
  • 1 pomelo

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och koka sedan tapiokapärlorna i ca 10 minuter under omrörning.
  2. När de har kokat färdigt så sila av dem och lägg dem varma i kokosgrädden och låt sedan svalna.
  3. Filéa citrusfrukterna och lägg i varsin skål.
  4. Lägg sedan en sked med kokostapioka uppe på och toppa med granatäpple och valfri sorbet, exempelvis citrussorbet.